ГоловнаПолітика

У Держприкордонслужбі оцінили проект "Стіна" в 8,4 млрд гривень

Втім, цього року витратять лише 100 млн гривень

У Держприкордонслужбі оцінили проект "Стіна" в 8,4 млрд гривень
Фото: nfront.org.ua

Державна прикордонна служба оцінює вартість реалізації проекту "Стіна" з облаштування кордону з Росією у 8,4 млрд гривень.

Про це на прес-конференції сказав голова Держприкордонслужби Віктор Назаренко.

"Загальна орієнтовна сума витрат - 8 млрд 362 млн 300 тис. гривень", - повідомив він.

Згідно з планом, на першому етапі цього року заплановано витратити 0,1 млрд гривень, 2015 року - 2,67 млрд гривень і 2016 року - 5,5 млрд гривень.

Голова Держприкордонслужби наголосив, що 17 вересня Кабінет Міністрів ухвалив рішення облаштувати систему оборонних споруд на кордоні з Росією, із зоною проведення антитерористичної операції й анексованим Росією Кримом.

Вартість облаштування одного кілометра захисної лінії Назаренко оцінив у 3,7 млн гривень.

Прикордонники вже отримали для облаштування "Стіни" 235 млн гривень, надані фінансовими структурами Європейського Союзу. Ці кошти підуть на закупівлю техніки, інструментів і безпосередньо оборонних споруд.

Також Назаренко повідомив, що наразі облаштовано вже 135,54 км кордону, зокрема на цій ділянці викопано протитанкові рови.

Нагадаємо, проект "Стіна" передбачає інженерне зміцнення кордону між Україною і Росією. На першому етапі облаштують ділянки поза зоною АТО: у Чернігівській, Сумській, Харківській і частково Луганській областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram