ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Російського депутата Мілонова запідозрили в екстремізмі і психічному нездоров'ї

У Раді Федерації РФ вважають, що депутат навмисне ускладнює відносини України з Росією

Російського депутата Мілонова запідозрили в екстремізмі і психічному нездоров'ї
Виталий Милонов
Фото: parallely.ru

Висловлювання депутата петербурзьких законодавчих зборів Виталія Мілонова можуть стати предметом перевірки Слідчого комітету Росії (СКР).

Відповідне звернення на ім'я голови СКР Олександра Бастрикіна оприлюднив член Ради Федерації Костянтин Добринін у своєму блозі.

Добринін зазначив, це епатажні висловлювання Мілонова широко тиражуються у ЗМІ.

"Названий громадянин фактично виконує провокаційну роль у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі в Криму й умисному ускладненні міждержавних відносин Росії і України", - йдеться у зверненні сенатора.

Добринін нагадав, що Мілонов виїжджав на територію України, де фотографувався зі зброєю в руках. Сенатор вказав низку статей, які, на його думку, можна поставити в вину петербурзькому депутату. Це "сприяння терористичній діяльності", "організація незаконного збройного формування або участь у ньому", "незаконні придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї" та інші.

Крім цього, Добринін висловив сумнів у психічному здоров'ї Милонова. Сенатор стверджує, що, згідно з російським законодавством, психіатри зможуть провести обстеження петербурзького депутата без його згоди.

"Під час огляду цілком можуть виявити підстави для постави питання про обмеження дієздатності або про визнання недієздатним пана Мілонова з подальшим призначенням йому піклувальника або опікуна, причому, ймовірно, когось із депутатів Законодавчих Зборів", - йдеться у зверненні сенатора в СКР.

Остання ініціатива Мілонова, розтиражована у ЗМІ, прозвучала минулого тижня. Депутат запропонував боротися з проституцією в Петербурзі, встановлюючи автовідповідач на відповідні оголошення. На його думку, телефонний робот має попереджати адресатів про порушення ними закону.

Віталій Мілонов, який раніше в листопаді запропонував створити мережу православних перукарень, відомий також як автор закону про гей-пропаганду і борець за чистоту моралі. Раніше він звинуватив співачку Мадонну в пропаганді гомосексуалізму. Аналогічні претензії він висунув і Леді Газі після її концерту в Петербурзі. У жовтні 2014 року він запропонував заборонити в'їзд до Росії главі Apple Тіму Куку, який зізнався у нетрадиційній сексуальній орієнтації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram