ГоловнаЕкономікаБізнес

Російська "Транснефть" назвала рівненський суд колгоспним

Росіяни пригрозили осушити тисячокілометровий український трубопровід

Російська "Транснефть" назвала рівненський суд колгоспним
Фото: EPA/UPG

Російська "Транснефть" назвала Рівненський апеляційний госпсуд колгоспним після того, як той наказав націоналізувати нафтопродуктопровід компанії.

За словами радника президента "Транснефти" Ігоря Дьоміна, компанія не визнає його і буде подавати нову касацію. "Суди вищих інстанцій, як правило, ухвалюють більш зважені рішення, ніж цей колгоспний суд", - сказав він "Интерфаксу".

"Формально поки що цей нафтопродуктопровід у власності "Транснефти", тому ми продовжимо транспортувати нафтопродукти цією трубою", - додав він.

Дьомін зазначив, що якщо Вищий госпсуд не задовольнить скаргу компанії, вона буде змушена зупинити прокачування нафтопродуктів через Україну. Постачання при цьому переорієнтують на Білорусь із виходом в латвійський порт у Вентспілсі. "Латвія буде задоволена, оскільки Вентспілс дає 40% надходжень до бюджету країни".

Нагадаємо, що 25 листопада Рівненський апеляційний госпсуд вирішив, що 1433 кілометри нафтопродуктопроводу російської "Транснефти" слід передати в державну власність. Ця труба перейшла Росії з розпадом СРСР, оскільки була записана як власність РРФСР.

З 2005 року Україна намагається відсудити її.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram