ГоловнаСвіт

У Фергюсоні почалися заворушення після виправдувального вироку поліцейському

Суд присяжних виправдав поліцейського, який застрелив темношкірого підлітка

У Фергюсоні почалися заворушення після виправдувального вироку поліцейському
Фото: Facebook /Adagamov

У США в місті Фергюсон почалися заворушення після того, як суд присяжних вирішив не притягувати до суду поліцейського Даррена Вілсона, якого звинувачували в убивстві темношкірого підлітка Майкла Брауна. Про це повідомляє агентство Reuters.

У місті лунають постріли, натовп підпалив кілька автомобілів. Повідомляють і про демонстрації в інших містах США, де жителі не згодні з рішенням суду. Мирні ходи на знак протесту відбуваються в Нью-Йорку, Чикаго, Сіетлі та Бостоні.

У самому Фергюсоні в заворушеннях беруть участь кілька сотень людей, поліція застосувала проти них сльозогінний газ, щоб відігнати від поліцейської дільниці.

З приводу рішення суду присяжних уже висловився президент США Барак Обама. "Ми країна, яка побудована на верховенстві закону. Тому ми повинні погодитися, що велике журі мало право прийняти таке рішення", - заявив Обама. Також він закликав поліцейських поводитися стримано під час "сутичок із мирними протестами".

Наголосимо, вбивство підлітка Майкла Брауна сталося 9 серпня. Свідком убивства став приятель Брауна, який ішов з ним вулицею. Згідно з однією з версій, поліцейський Даррен Вілсон наказав їм забратися з дороги на тротуар. Після цього була словесна перепалка, коротка сутичка, підлітки спробували втекти - і поліцейський зчинив стрілянину.

Потім з'явилася інша версія. Криміналісти виявили сліди крові Брауна всередині поліцейської машини, а також на дулі пістолета поліцейського Вілсона. Це підтверджувало версію поліції, згідно з якою Вілсон застрелив Брауна під час бійки в машині - він відкрив вогонь із метою самооборони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram