ГоловнаСвіт

Іран і "шістка" домовилися продовжити до липня переговори з приводу ядерної угоди

Між Тегераном і міжнародними перемовниками знову виникли розбіжності

Іран і "шістка" домовилися продовжити до липня переговори з приводу ядерної угоди
архив
Фото: EPA/UPG

Іран і "шістка" міжнародних посередників (США, Китай, Великобританія, Росія, Франція, Німеччина) домовилися продовжити переговори про іранську ядерну програму до 1 липня 2015 року.

Про це повідомляє Рейтер з посиланням на іранське державне інформагентство "ІРНА".

"Переговори продовжено до кінця червня", - цитує агентство AFP слова голови МЗС Великобританії Філіпа Хаммонда.

Раніше повідомляли, що переговори Ірану і "шістки" у Відні фактично зірвано через численні розбіжності в підходах сторін. Попередня зустріч, яка відбулася 11 листопада, також закінчилася безрезультатно.

"Шістка" міжнародних посередників і Іран ведуть переговори про вироблення системи гарантій виключно мирного характеру іранської ядерної програми в обмін на повне поступове зняття міжнародних санкцій проти країни. Така домовленість за взаємною згодою сторін мала з'явитися до 24 листопада 2014 року.

США і ЄС ввели санкції проти Ірану 2012 року, різко обмеживши його можливість продавати нафту за кордон. Через ембарго ісламська республіка має високу інфляцію. Обмежувальні заходи запровадили через продовження роботи Тегерана над ядерною програмою, яка, на думку Заходу, служить прикриттям для розробки ядерної зброї. Іран ці звинувачення відкидає, заявляючи, що його ядерна діяльність є виключно мирною.

Нагадаємо, на початку листопада Іран висунув "шістці" умову з приводу ядерної угоди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram