ГоловнаЕкономікаДержава
Спецтема
Россия

Росія оцінила свої втрати від санкцій і дешевої нафти у $140 млрд

Кремль запропонує ОПЕК знизити видобуток нафти

Росія оцінила свої втрати від санкцій і дешевої нафти у $140 млрд
Антон Силуанов
Фото: ru.g20russia.ru

Втрати Росії від західних санкцій і падіння цін на нафту становлять близько 140 мільярдів доларів, заявив міністр фінансів РФ Антон Силуанов.

"Близько $40 млрд на рік ми втрачаємо через геополітичні санкції, і близько $90-100 млрд на рік ми втрачаємо через зниження цін на нафту на 30%", - цитує російського чиновника "Інтерфакс".

За даними газети "Коммерсант", Росія готується до переговорів з ОПЕК про зниження видобутку нафти, щоб підштовхнути її вартість до зростання. Очікується, що Росія скоротить щорічне виробництво на 15 мільйонів тонн, а ОПЕК - на 70 мільйонів. Пропозицію знизити видобуток нафти зробив під час свого візиту до Москви міністр закордонних справ Венесуели Рафаель Рамірес, який до вересня був міністром енергетики і очолював нафтогазову корпорацію PDVSA.

Нагадаємо, що Росія ухвалила бюджет-2015 з ціною на нафту 96 доларів за барель, при тому що зараз сорт Brent, до якого прив'язана російська нафта Urals, коштує близько 79-80 доларів за барель.

Журнал The Economist назвав низькі ціни на нафту, а також західні санкції і падіння золотовалютних резервів головними загрозами для російської економіки, які можуть призвести її до швидкого обвалу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram