ГоловнаЕкономікаБізнес

В Одесі озброєні люди штурмували нафтозавод

На Одеському НПЗ зберігають нафтопродукти Курченка

В Одесі в суботу озброєні люди і хлопці у спортивній формі штурмували нафтопереробний завод, пише "Думская".

Нападники битами розбили скло прохідної НПЗ, незабаром до них приєдналися люди в камуфляжі і з автоматами. Останні силою витягнули із території заводу охоронців і поклали на асфальт.

За словами директора підприємства Марка Епштейна, автоматників супроводжували співробітники міліції, прокуратури і компанії "Укрнафта", яку контролює група "Приват" Ігоря Коломойського. Губернатором Одеської області є його бізнес-партнер Ігор Палиця.

Одеський НПЗ пов'язаний з групою ВЕТЕК Сергія Курченка. У березні повідомляли, що його передали ВТБ Банку за борги, а нафтозавод заарештували у справі про контрабанду нафтопродуктів.

"Таймер" уточнює, що сьогоднішні події пов'язані із цією справою. Так забезпечують рішення суду на вивезення із заводу арештованих нафтопродуктів на суму 55 мільйонів доларів. Озброєні люди є співробітниками міліції чи Державної служби охорони. Епштейн, втім, запевняє, що насправді це представники приватної охоронної фірми.

Нафтопродукти мають вивезти на зберігання державному підприємству "Укртранснафтопродукт". На НПЗ побоюються, що реально сировину відправлять на ВАТ "Ексімнафтопродукт", що належить Коломойському.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram