ГоловнаСвіт

Грибаускайте знову звинуватила Росію в тероризмі

Литовський лідер нагадала про так званих "ввічливих людей"

Грибаускайте знову звинуватила Росію в тероризмі
Даля Грибаускайте
Фото: pik.tv

Президент Литви Даля Грибаускайте назвала Росію державою з ознаками міжнародного тероризму.

Як повідомляє

"Интерфакс", литовський лідер укотре виступила з різкою критикою Москви перед журналістами на прес-конференції з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

"Держава, яка велить своїм військовим зняти знаки розрізнення, яка вводить армію і важке озброєння без розпізнавальних знаків - така держава має всі ознаки міжнародного тероризму. Це все, що я можу сказати", - заявила Грибаускайте, очевидно, говорячи про так званих "ввічливих людей" і участь Росії в конфлікті на Донбасі.

Раніше в п'ятницю

МЗС РФ заявило, что Грибаускайте перевершила київських екстремістів, назвавши Росію терористичною державою в інтерв'ю радіо LRT.

Нагадаємо, поняття "ввічливі люди" набуло нового змісту після загострення ситуації на південному сході України. Тоді в Криму з'явилися озброєні люди у військовій екіпіровці без розпізнавальних знаків, які заблокували пересування української армії на півострові і здійснили збройне вторгнення Росії в Україну. Згодом під час "Прямої лінії" Володимир Путін визнав, що

"ввічливі люди" справді були російськими солдатами, хоча раніше неодноразово відкидав такі припущення. У вересні в Держдумі запропонували зробити день народження Путіна "Днем ввічливих людей".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram