ГоловнаПолітика

СБУ провела спецоперацію із затримання зрадника 31-го блокпоста

Підполковник перейшов на бік бойовиків

СБУ провела спецоперацію із затримання зрадника 31-го блокпоста
Сергей Суслов
Фото: http://censor.net.ua

Контррозвідка СБУ провела спецоперацію із затримання одного з командирів військовослужбовців на 31-му блокпосту в Луганській області, який перейшов на бік противника.

Обставини спецоперації повідомив виданню "Цензор.нет" оперативник СБУ "Боксер", який безпосередньо затримав зрадника.

Заступник командира криворізької бригади Національної гвардії №3011 підполковник Сергій Олександрович Суслов спробував "здати" блокпост на Бахмутській трасі.

24 вересня Суслов заявив, що йде на переговори з російськими найманцями, які розміщувалися неподалік від 31-го блокпоста. Він сказав бійцям, що домовився про відступ із блокпоста без бою і що в рамках мирного плану підрозділ повернуть у місце постійної дислокації.

Однак солдати і офіцери на 31-му блокпосту відмовилися виконувати наказ офіцера-зрадника. Після цього Суслов не став чекати на затримання й того самого вечора перейшов на бік противника.

Отримавши дані зрадника, бойовики здійснили прицільний масований обстріл із мінометів позицій 31-го і сусіднього 32-го блокпостів.

Наступного дня після обстрілу Нацгвардія на 32-му блокпосту сама вийшла на російських польових командирів із пропозицією обговорити залишення 32-го блокпоста, щоб зупинити стрілянину.

"Їхні позиції були за якісь 150 метрів від 32-го блокпоста, вони розташувалися відкрито. І ось вранці 26 вересня п'ять перемовників від російського осетинського загону, який базується в місті Кіровську Луганської області, і від банди Мозгового вийшли на нейтральну смугу між 32-м блокпостом і російськими позиціями. Від нас вийшло теж п'ять осіб. Я, мої оперативники й офіцери Нацгвардії, які нібито й організували переговори. За умовами переговорів ми всі були без зброї. Але кожен з нас мав у кишені гранату. З  обох боків були націлені десятки дул - відстань була невелика, ми прекрасно бачили ворога", - розповідає оперативник СБУ.

"Ми поспілкувалися і не заперечували, що відступ з блокпостів можливий. І потім попросили як гаранта переговорів і контактну особу запросити для спілкування Суслова. Через годину його привезли. Він показав нам свою нову форму з георгіївською стрічкою, сказав, що дуже задоволений... Коли Суслов відволікся, знову чимось вихваляючись, я кинувся вперед, узяв його жорстким хватом і хутко потягнув до наших позицій, хлопці кинулися до мене, і наша група стрімко "вийшла з переговорного процесу", - повідомив він.

За словами оперативника, бойовики вирішили не стріляти, оскільки наразилися б на вогонь з боку українських підрозділів.

"Постріли могли пролунати будь-якої миті. Але осетини і бандити Мозгового не стріляли. Вони були шоковані тим, що відбувається і просто стояли на місці. Якби хтось вистрілив по нас, то в них теж не було б ні найменшого шансу врятуватися", - зазначив "Боксер".

Нагадаємо, навколо 31-го блокпоста протягом двох місяців "перемир'я" тривають запеклі бої.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram