ГоловнаПолітика

47 осіб отримали повідомлення про підозру у злочинах проти Майдану

Організаторів не змогли притягнути до відповідальності

47 осіб отримали повідомлення про підозру у злочинах проти Майдану
Фото: www.facebook.com/babaikit

Слідству вдалося реально вручити повідомлення про підозру у злочинах, пов'язаних з подіями на Майдані, тільки 47 особам.

"Станом на сьогодні вдалося реально повідомити про підозру 47 осіб", - сказав заступник генпрокурора-начальник Головного слідчого управління Олег Заліско на брифінгу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, неможливість притягнути до відповідальності організаторів масового розстрілу серйозно перешкодила розслідуванню. Також, як зазначив заступник генпрокурора, колишні чиновники і правоохоронці, причетні до цих злочинів, знищили речові докази: документи про вивезення зброї, оперативно-розшукові справи, інформацію про дислокацію силовиків.

Він також поінформував, що розслідують 1167 проваджень про події взимку на Майдані, підозрюють 77 осіб. У лютому в центрі Києва з вогнепальної зброї вбили 67 осіб, 184 отримали вогнепальні поранення. Більш ніж 750 людей отримали тілесні ушкодження, не пов'язані із застосуванням вогнепальної зброї, повідомив заступник генпрокурора.

Про перебіг розслідування злочинів на Майдані читайте в інтерв'ю з начальником слідчого відділу Генпрокуратури Сергієм Горбатюком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram