ГоловнаЕкономікаДержава

Кличко заявив про нестачу грошей для київських бюджетників

Кабмін викликав мера доповісти про фінансову ситуацію у столиці

Кличко заявив про нестачу грошей для київських бюджетників
Фото: Вадим Крутивус

Києву не вистачає 1,7 мільярда гривень, щоб нормально утримувати бюджетну сферу цього року. Про це заявив голова Київської міськадміністрації Віталій Кличко. Його сьогодні запросили виступити в Кабміні, оскільки уряд має намір обговорити фінансову ситуацію у столиці.

"Ми хотіли б провести серйозну розмову, щоб допомогти Київській міській державній адміністрації, щоб допомогти вирішити нагальні проблеми соціально-економічного розвитку Києва, допомогти знайти додаткові ресурси. Якщо вже в Києві немає ресурсів, то в якій частині України вони є? Якщо всі ключові платники податків сконцентровані безпосередньо в Києві", - сказав прем'єр Арсеній Яценюк.

Кличко зі свого боку наголосив, що Київ - єдине місто, з бюджету якого 50% надходжень від податків на доходи фізичних осіб залучають до державного бюджету. "Жодного такого регіону в країні немає, і торік розмір вилучення становив близько 9 млрд гривень", - сказав Кличко.

За словами Кличка, дохідну частину київського бюджету на 1 листопада виконано на 68,7%, що становить 11,8 млрд гривень. "До кінця року розрахунковий дефіцит для нормального утримання бюджетної сфери становить 1,7 млрд гривень. Це ті гроші, які нам украй необхідні", - додав він. Мер зазначив, що Києву потрібні гроші на виплату заробітної плати бюджетникам (700 млн гривень), утримання сфери охорони здоров'я (101 млн гривень), харчування в дитячих садках і школах (166 млн гривень).

Нагадаємо, раніше Кличко зажадав прописати в коаліційній угоді зобов'язання залишати в столиці 100% податку на доходи фізичних осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram