ГоловнаСуспільствоЖиття

До кордону з Україною перекинули танкову бригаду з Бурятії, - ЗМІ

Підрозділ стоїть у польовому таборі в Ростовській області

У Ростовську область Російської Федерації перекинуто підрозділ 5-ї окремої танкової бригади 36-ї загальновійськової армії Східного військового округу в/ч 46108, місце постійної дислокації якої - Бурятія (Улан-Уде).

Про це повідомляє "ИнформНапалм".

"Про перекидання і присутність російських військових частин зі Східного Сибіру і Далекого Сходу до українського кордону писали й раніше, але переконливих даних не було. Це перший підрозділ зі Східного військового округу, який доповнить список сил вторгнення ростовського угруповання ЗС РФ", - йдеться у публікації.

Зазначають, що військових з Бурятії перекинули в Ростовську область наприкінці жовтня. Зараз підрозділ стоїть у польовому таборі між Матвіїво-Курганським і М'ясниківським районами Ростовської області, звідки, за інформацією аналітиків, може висунутися і на маріупольський, і на донецький напрямок.

Видання пише, що ймовірний склад бурятського підрозділу - батальйонно-тактична група (БТГ), що включає танковий, артилерійський і мотострілецький підрозділи, укомплектовані переважно контрактниками тувинцями та бурятами.

У таборі бурятських солдатів помічено техніку з написами "На Київ".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram