ГоловнаСуспільствоЖиття

На Батиєвій горі відновлюється будівництво висотки, хоча дозвіл анульовано

Забудовник привів робітників і охорону, щоб відновити огорожу, зруйновану активістами навесні

На Батиєвій горі відновлюється будівництво висотки, хоча дозвіл анульовано
Архивное фото
Фото: Макс Левин

На вул. Волгоградській, 25 в Києві компанія "Вагра" намагається відновити будівництво висотки, проти якого виступають жителі сусідніх будинків. Про це LB.ua повідомив активіст Юрій Ферендович з місця подій.

За його словами, група робочих зварює металеві частини огорожі скандальної будови, яку (огорожу) ще в травні цього року повалили активісти. Близько 20 жителів сусідніх будинків протистоять установці огорожі, буквально сидячи на ній.

Забудовник також встановив будівельну техніку і спробував відновити вирубування дерев на ділянці.

Близько 14:00 депутат Київради від Солом'янського району Андрій Андрєєв вів переговори з забудовником Вагіфом Абдулаєвим на території, де заплановано зведення будинку - депутат захищав інтереси місцевої громади.

Водночас міліція, за словами Ферендовича, відмовилася приїжджати на місце події за викликами активістів.

Нагадаємо, 6 листопада Тимчасова контрольна комісія Київради з питань перевірки легітимності рішень міськради, ухвалених після травня 2006 року, скасувала минулорічне рішення Київради від 23.10.13 року "Про передачу ТОВ "ВАГРА" земельної ділянки для будівництва, обслуговування та експлуатації житлового будинку на вулиці Волгоградській, 25 у Солом'янському районі Києва".

Депутати взяли до уваги звернення місцевої громади, яка наполягала на заборону будівництва багатоповерхового будинку на Батиєвій горі зважаючи на складну геологічну ситуацію на місцевості.

Завтра, 18 листопада, в Солом'янському районному суді Києва (вул. Кривоноса, 25) відбудеться засідання суду у справі Ірини Горецької, члена ініціативної групи проти забудови на Батиєвій горі, яку забудовник звинувачує у наданні неправдивої інформації в телевізійному інтерв'ю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram