ГоловнаПолітика

Аваков: влада не повторить конфлікт 2005 року між Ющенком і Тимошенко

"Народний фронт" обіцяє зробити все, щоб не допустити конфлікту з БПП

Аваков: влада не повторить конфлікт 2005 року між Ющенком і Тимошенко
Фото: Макс Левин

Нинішня влада не повторить помилку лідерів Помаранчевої революції і не допустить розколу демократичних сил. Про це заявив міністр внутрішніх справ і один із лідерів "Народного фронту" Арсен Аваков в інтерв'ю "Інсайдеру".

"Не можна повторювати конфлікт 2005 року "Ющенко - Тимошенко". Ми це чітко розуміємо, не підемо на це - зробимо все, щоб усі сили Майдану творили разом, а не починали гонку на взаємознищення", - заявив він.

За його словами, "Народний фронт" готовий іти на все, аби не повторити ту ситуацію. "Щоб уникнути цього конфлікту, шкідливого для країни в умовах війни, ми готові на все. Ми в такому разі скажемо: "Колеги дорогі, формуйте склад уряду, ми вас підтримаємо, робіть". Але профанувати ситуацію не дозволимо", - сказав Аваков.

Він додав, що "Народний фронт" здатен створити уряд своїми силами, але, на його думку, така модель непрацездатна. "Поясню, чому саме. Тому що уряд є наконечником коаліції, виконавчим вістрям коаліції. І якщо в уряді сидітиме "Народний фронт", а в парламенті в коаліції сидітимуть інші частини, які будуть регулярно критикувати, клювати і так далі, то в цьому відразу закладено конфлікт. І це непрацездатна модель. Уряд є продовженням коаліції. Коаліція є продовженням уряду. Ось так має бути. Баланс", - заявив міністр.

"Мають бути у складі уряду міністри від усіх, хто увійшов до коаліції. Для того, щоб кожен розділив ступінь відповідальності. Інакше це політиканство, неприпустиме в момент, у якому перебуваємо ми зараз у країні", - додав він.

Нагадаємо, що представники партій, які пройшли до Верховної Ради, досі не домовилися про створення коаліції. Зараз до цього процесу залучено п'ять політсил: Блок Порошенка, "Народний фронт", "Самопоміч", Радикальну партію, "Батьківщину".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram