ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Бойовики ІД стратили ще одного американця

Терористи намагаються стратами залякати Захід

Бойовики ІД стратили ще одного американця
Фото: EPA/UPG

Бойовики терористичної організації "Ісламська держава" стратили ще одного американця.

Як повідомляє AFP, сьогодні в інтернеті з'явилося нове відео ІД з обезголовленим тілом. На цьому відео одягнений у чорне бойовик заявляє, що страчений громадянин США Пітер Кессіг. "Це Пітер Едвард Кессіг, громадянин США, вашої країни. Пітер, який воював з мусульманами в Іраку", - заявив бойовик. Агентство пише, що у нього виразний британський акцент, незважаючи на те що голос змінено комп'ютером.

26-річний Пітер Кессіг справді раніше був солдатом. Потім він зайнявся роботою у гуманітарній місії в Сирії, зокрема постачанням медикаментів. У жовтні 2013 року він потрапив у полон, де, за словами друзів, прийняв іслам і змінив ім'я на Абдул Рахман.

Відео знято в сирійському селищі Дабік неподалік від турецького кордону.

Кессіг став п'ятою жертвою публічних страт ІД. Раніше було вбито британців Алана Хеннінга і Девіда Хейнса, які працювали в гуманітарних організаціях, а також американських журналістів Джеймса Фоулі і Стівена Сотлоффа. Цими стратами бойовики намагаються змусити США та інші західні країни припинити військову кампанію проти них.

Угруповання "Ісламська держава" сформувалося в Іраку на початку 2013 року. Нині ІД вважає себе ісламським халіфатом, території якого займають частину Сирії та Іраку. Проти ІД воює коаліція на чолі зі США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram