>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Федерер, відігравши чотири матчболи, 9-й раз вийшов у фінал Підсумкового турніру

Один швейцарець 15-й раз переміг іншого швейцарця

Федерер, відігравши чотири матчболи, 9-й раз вийшов у фінал Підсумкового турніру
Но есть ли шансы в финале?
Фото: EPA/UPG

Роджер Федерер (2-й у світі) і Стен Ваврінка видали розкішний матч у півфіналі Підсумкового чемпіонату, а Федерер продерся у фінал якимось дивом.

У першій партії Федерер двічі втрачав свою подачу, а відповів лише одним брейком - 4:6.

У 6-му геймі другого сету Роджер спочатку розтринькав подвійний брейк-поїнт, а потім і "одинарний". Потім пішли два тягучих гейми, а потім не було нічого цікавого. Але в 12-му геймі Федерер буденно "під нуль" забрав подачу суперника, а з нею і сет - 7:5.

Але Ваврінка не посипався. Стен після перерви відразу відповів брейком, а потім впевнено тримав свою подачу, не забуваючи тривожити Федерера. При цьому у 8-му геймі у Великого було два брейк-поїнти на подачі суперника. А вже в 10-му Федерер чергував "відігравання" матчболів з брейк-поїнтами. Перших назбиралося відразу три, а других - два, і другий став для Роджера щасливим - 5:5.

При цьому Ваврінка відразу ж отримав подвійний прихований матчбол, але програв чотири очки поспіль.

На тай-брейку Стен першим робив подарунки Роджеру, але той відповідав взаємністю. У підсумку Ваврінка отримав черговий матчбол за рахунку 6:5, але на подачі Федерера. Роджер з тиском впорався, а потім здійснив фатальний для суперника максі-брейк. У підсумку - 4:6, 7:5, 7:6 (8:6) на користь Федерера.

Матч тривав 2 години 50 хвилин. Рахунок в особистому протистоянні став 15:2 на користь Федерера.

Зазначимо, що Великий через два роки і 9-й раз у кар'єрі вийшов у фінал Підсумкового чемпіонату. Федерер може похвалитися шістьма титулами, але свій останній фінал він програв - Джоковичу.

Саме із сербом Роджеру належить грати у фіналі. Але судячи з того, як швейцарець втомився у півфіналі, Ноле вже можна вітати з четвертим "підсумковим" титулом. До того ж у Роджера, судячи з усього, загострилися проблеми зі спиною. Втім, перемога над Вавринкою була того варта.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram