ГоловнаПолітика

Порошенко доручив Кабміну припинити діяльність держустанов у зоні АТО й евакуювати співробітників

Уряд повинен протягом 2 місяців затвердити зміни

Порошенко доручив Кабміну припинити діяльність держустанов у зоні АТО й евакуювати співробітників
Архив
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко доручив Кабінету Міністрів припинити діяльність держпідприємств у зоні проведення антитерористичної операції і евакуювати їх співробітників до 21 листопада. Про це йдеться в указі №875/2014 від 14 листопада, яким було введено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 14 листопада.

"Вжити заходів щодо: припинення на окремих територіях в районі проведення АТО в Донецькій і Луганській областях діяльності державних підприємств, установ і організацій, їх філій (відділень), представництв; евакуації працівників (за їхньою згодою); вивезення за можливістю майна та документації", - сказано в документі.

Також Кабміну доручено перевести держслужбовців і посадових осіб місцевого самоврядування з окремих територій в районі проведення АТО на роботу в іншу місцевість.

Окрім того, Кабмін до 21 листопада опрацює питання щодо визначення джерел фінансування розрахунків за спожиті енергоносії, заходів з формування та надання гуманітарної допомоги населенню, яке проживає в зоні АТО, а також вживе заходів щодо забезпечення безперебійного електро- та газопостачання на інших територіях Донецької і Луганської областей.

Уряду доручено забезпечити затвердження особливого порядку централізованого обліку поставок енергоносіїв на окремі території в зоні АТО і оплати енергоносіїв всіма категоріями споживачів з метою недопущення збільшення заборгованості з оплати за поставлені енергоносії.

Невідкладно Кабмін повинен встановити порядок надання гуманітарної допомоги населенню Донецької та Луганської областей, передбачивши, зокрема, її маркування державною символікою.

Також Кабмін має вдосконалити реалізацію державної інформаційної політики, зокрема щодо активізації роботи з інформування суспільства про військово-політичну ситуацію в державі та про вжиті органами державної влади заходи з надання гуманітарної допомоги населенню окремих територій в зоні АТО.

При цьому до 14 грудня президент доручив уряду розробити та внести на розгляд Верховної Ради законопроект про внесення змін до Бюджетного кодексу щодо особливостей взаєморозрахунків державного бюджету з місцевими бюджетами.

Окрім того, Кабміну доручено опрацювати питання введення особливого порядку обліку платників податків і сплати ними податків, зборів до бюджетів при здійсненні господарської діяльності на окремих територіях в зоні АТО і спрощення процедури проведення відновлювальних робіт на території Донецької та Луганської областей.

Уряд повинен протягом 2 місяців затвердити комплексну програму перепідготовки та працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко підписав указ, яким вводить у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 14 листопада "Про невідкладні заходи щодо стабілізації соціально-економічної ситуації в Донецькій і Луганській областях".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram