ГоловнаСвіт

Російський журналіст назвав дегенератами блогерів, які викрили його в брехні про збитий Boeing

"Первый канал" перед самітом G20 спробував знову звинуватити Україну в авіакатастрофі

Російський журналіст "Первого канала" Михайло Леонтьєв назвав дегенератами блогерів, які довели сфабрикованість світлини, яка нібито свідчить про те, що малайзійський "Боїнг" над Україною збив військовий літак.

Фото було показано в програмі Леонтьєва "Однако". Ведучий заявив, що фотографію телеканалу надіслав Російський союз інженерів. Під час сюжету експерти висловилися на користь версії про те, що "Боїнг" збив реактивний винищувач, а сама фотографія, за їхніми словами, зроблена з американського або англійської супутника.

Буквально відразу ж користувачі Інтернету почали пояснювати, чому це фото - фальшивка. Зокрема, вони помітили, що земля на зображенні - це знімок з карт Google, до того ж ще від 2012 року. Зображення літака, який нібито стріляв, - це Су-27, хоча Леонтьєв говорив про МіГ. Зображення самого Boeing дуже схоже на першу картинку у видачі пошуку за запитом "Боїнг вид згори". Окрім того, час на знімку не збігається з часом катастрофи.

"Эхо Москвы" звернулося до Леонтьєва за коментарем з цього приводу.

"Я не знаю, що довели блогери. Я знаю одне: що є дані об'єктивної інформації. Росія дані пред'явила різні, не всі, можливо. От є знімок, є знімок. Ви пред'явіть ваші дані, скоти! Всі все знають!.. У вас є колосальні технічні можливості виправдатися, а не блогерів запускайте - дегенератів. Ось, що я хочу сказати. Досить блазнювати! Це не той випадок. Вбили 300 осіб привселюдно", - заявив Леонтьєв.

Він також додав, що збитий літак - це свідома провокація з метою підставити Росію. "Літак збили. Спецоперація була розроблена цинічно. Обрано країну, яка нездатна себе захистити під назвою Малайзія, тому що це не повністю суверенна країна через різні численні обставини. Це не перший малайзійський літак, який зник у невідомому напрямку", - заявив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram