ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У РФ іноземців зобов'язали погоджувати з урядом купівлю частки у ЗМІ

Іноземці погоджуватимуть з урядом купівлю часток у російських ЗМІ. Відповідні правила набудуть чинності вже 6 грудня 2014 року.

Про це в п'ятницю, 14 листопада, повідомляє газета "Ведомости".

Для придбання частки у ЗМІ (від 25%) іноземцям необхідно буде отримати схвалення від спеціальної урядової комісії. Покупець, за даними "Ведомостей", буде зобов'язаний подати заявку у Федеральну антимонопольну службу (ФАС). Відомство розгляне клопотання і передасть його з відгуком в урядову комісію з іноземних інвестицій для ухвалення остаточного рішення.

Читайте: Телеканал CNN припинить мовлення в Росії після Нового року

13 листопада стало відомо, що американська компанія Hearst купить у фінської Sanoma частина журнального бізнесу: журнали Cosmopolitan і Esquire. За інформацією ТАСС, операція закриють у січні 2015 року, якщо ФАС дасть дозвіл.

На початку жовтня Рада Федерації схвалила закон про обмеження іноземного капіталу у російських ЗМІ. Іноземна держава, міжнародна організація, іноземна юридична особа і російська юрособа з іноземною часткою, іноземний громадянин, особа без громадянства або громадянин Росії з громадянством іншої країни не зможе володіти 20% і більше статутного капіталу ЗМІ. Також законопроект передбачає заборону на непряме володіння. Обмеження на володіння капіталом почнуть діяти з 2016 року.

Зараз іноземцям заборонено отримувати більш як 50% частки ефірних телеканалів і радіостанцій, що мовлять на території, де проживає половина або більше населення Росії. Також іноземці не можуть отримати понад 50% частки газет і журналів, тираж окремого номера яких перевищує один мільйон примірників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram