ГоловнаСвіт

Путін заявив, що не говоритиме про скасування санкцій на G20

Президент РФ сподівається, що Захід сам відмовиться від санкцій проти Росії

Путін заявив, що не говоритиме про скасування санкцій на G20
Путин
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін не має наміру сам порушувати питання про скасування санкцій проти Росії на саміті "Великої двадцятки" (G20) в австралійському Брісбені.

Про це він розповів в інтерв'ю ТАСС.

"Якщо про це мова зайде, то, звичайно, я про це скажу, але я сам не збираюся ці питання ставити на обговорення - мені здається, що це марно", - сказав президент.

При цьому Путін підкреслив, що, на його думку, санкції шкодять не тільки Росії, але і тим, хто їх запровадив, оскільки ці обмеження підривають всю систему міжнародних економічних відносин. У зв'язку з цим президент висловив сподівання на те, що цей факт на саміті зрозуміють усі і санкції залишаться у минулому.

Читайте: Путін заявив про готовність до катастрофічного зниження цін на нафту

Разом з тим, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що учасники саміту G20 в австралійському Брісбені можуть обговорити тему санкцій, повідомляє "Коммерсантъ FM".

"Двадцятка" має порядок денний, а крім цього є ще й інші питання, які, звичайно, обговорюватимуться. (Санкції) не можна виключати, але це не тема порядку денного", - зазначив Пєсков.

Нагадаємо, раніше у п'ятницю повідомлялося, що прем'єр Австралії звинуватив Путіна у царистських замашках.

Відносини Заходу і Росії погіршилися через ситуацію в Україні. 16 березня Росія насильно анексувала Крим. Україна і країни Заходу анексію не визнали. Крім того, приводом для введення обмежень стала участь Росії у конфлікті на сході України. З 17 березня Євросоюз ввів цілу низку санкцій щодо російських компаній і банків. Також їх зазнали, зокрема, енергетичний, фінансовий, оборонний і нафтовий сектори. Останній пакет обмежень ЄС і США ввели 12 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram