ГоловнаПолітика

Київрада виділила постраждалим від "Еліта-Центру" 102 квартири

Без квартир наразі залишаються більш як тисяча інвесторів "Еліта-Центру"

Київрада виділила постраждалим від "Еліта-Центру" 102 квартири
Архив
Фото: Макс Левин

Київрада виділила 102 квартири інвесторам, постраждалим від афери групи інвестиційно-будівельних компаній "Еліта-Центр". За відповідне рішення на засіданні в четвер проголосували 72 депутати, повідомляє кореспондент LB.ua.

Квартири отримали 113 осіб. "Рішенням (Київради - ред.) видано 102 квартири. Але враховуючи те, що постраждалі від "Еліта-Центру" вже давно знають один одного, вони скооперувалися і, наприклад, були інвестори у дві однокімнатні квартири, об'єднавшись, вони отримали одну двокімнатну. Таким чином, ми двох людей зняли з цієї черги", - повідомив директор департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА Олександр Спасибко.

Інвестори "Еліта-центр" отримали квартири у добудованих будинках на вулиці Драгоманова, 40, Хорольській, 1а, на перетині вулиць Вірменської та Харківського шосе, а також у трьох будинках, де будівництво ще триває: вулиця Гарматна, 39-г, Ревуцького, 7-в та Радунська, 28-32.

Спасибко нагадав, що від афери "Еліта-Центру" постраждало 1766 осіб. "З них 1443 звернулися з заявами до головного слідчого управління МВС України, і їх визнали постраждалими", - додав Спасибко.

У 2012 році квартири видали 149 постраждалих. "Чергу між інвесторами визначали щодо кожної земельної ділянки. У справі "Еліта-Центру" є 6 земельних ділянок. На загальних зборах інвестори вибрали представника кожної земельної ділянки, які представляють їхні інтереси у Київській держадміністрації і у Київраді. У черзі дають прерогативу інвалідам, учасникам ліквідації Чорнобильської аварії, а також тим, хто першим підписав договір", - пояснив представник КМДА.

Він також додав, що "Київське інвестиційне агентство" разом із департаментом економіки КМДА оголосило конкурс на залучення інвестора ще до 4 земельних ділянок, у побудованих там будинках інвестори "Еліта-центру" також зможуть отримати квартири.

Читайте: Будівельні афери: зроблено в Україні

Нагадаємо, в лютому 2006 року порушили кримінальну справу за фактом шахрайства фінансово-будівельної компанії "Еліта-Центр", яка укладала договори з громадянами про пайову участь у будівництві житла, проте будівництво не проводила.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram