ГоловнаПолітика

Колишній спонсор "Свободи" звинуватив партію в отриманні мільйонних прибутків у владі

"Вова Морда" вимагає від "Свободи" повернути 48 мільйонів доларів

Колишній спонсор "Свободи" звинуватив партію в отриманні мільйонних прибутків у владі
Фото: Николай Волков/www.report.if.ua

Львівський підприємець Володимир Дідух, відомий також як "Вова Морда", заявив, що партія "Свобода", яку він раніше фінансував, з приходом до влади встигла заробити 600 мільйонів доларів і купити кілька розкішних готелів у Києві та Львові.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Експрес", пише Zaxid.net.

Дідух заявив, що витратив на партію 48 мільйонів доларів і тепер хоче їх повернути, бо вважає, що "Свобода" продала націоналістичну ідею.

"Коли вони зійшлися з людьми Януковича, наприклад із Курченком, я сказав: він на мільярди під виглядом транзиту ввозить у країну бензин, а потім топить його всередині країни без сплати податків. Мочіть його. Ви повинні зупиняти такі схеми, ви ж опозиція. А "Пупс" [нардеп Ігор Кривецький] мені сказав: "Він нам більше грошей дає". І так наші стосунки почали ламатися. І в Сівковича вони брали гроші, і в інших. А коли вони посадили в крісло генпрокурора Махніцького, то взагалі страшно говорити, що почалося. "Свобода" почала брати гроші скрізь і за все", - стверджує Дідух.

"Вони при владі взяли 600 мільйонів доларів. Подивіться, які він готелі купив: "Жорж" - у центрі Львова, "Хаятт" - у центрі Києва, банки скупили. 200 мільйонів доларів дали тільки за "Хаятт", - сказав він.

Нагадаємо, що партія "Свобода" до нового складу Верховної Ради провела лише кількох людей у мажоритарці. Міністри-"свободівці" та губернатори від партії після цього подали у відставку.

Варто зазначити, що газета "Експрес", найпопулярніша в Західній Україні, погано ставиться до "Свободи" і неодноразово публікувала матеріали, спрямовані проти неї. Наприклад, у вересні минулого року видання звинуватило "Свободу" у вимаганні грошей у Chevron за дозвіл на видобуток сланцевого газу на території Львівської та Івано-Франківської областей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram