ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Росія потрапила в кінець нового антикорупційного рейтингу

Україна в рейтингу випередила Росію лише на дві позиції

Росія потрапила в кінець нового антикорупційного рейтингу
Фото: www.bfm.ru

Росія потрапила в кінець нового спільного антикорупційного рейтингу міжнародної некомерційної ділової асоціації TRACE International та американського аналітичного центру Rand Corporation.

З результатами відповідного дослідження можна ознайомитися на сайті TRACE International

Рейтинг TRACE Matrix фіксує рівень хабарництва у всьому світі. Його створили для того, щоб бізнес міг аналізувати ситуацію і оцінювати ризики, пов'язані з корупцією.

У рейтингу присутні чотири критерії. Це взаємодія бізнесу з владою країни, застосування антикорупційних законів, прозорість держслужби і державних процедур та існування можливості громадського контролю над цими процесами. Найбільш "вагомим" фактором аналітики вважають "взаємодію бізнесу і влади", а "антикорупційне законодавство та його застосування", на їхню думку, має найменше значення.

Читайте: Глава Сбербанку РФ розкритикував економіку Росії

За даними TRACE Matrix, Росія посіла 134-те місце із 197-ми країн. Сусідами у списку опинилися Аргентина (133-тє місце) й африканська держава Бенін (135-те місце). Україна в рейтингу посіла 132-ге місце.

Перше місце списку посіла Ірландія, а останнє дісталося Нігерії. Крім Ірландії, серед лідерів опинилися Канада, Нова Зеландія, Гонконг, Швеція і Фінляндія. А 4 список аутсайдерів, крім Нігерії, потрапили Ємен, Ангола, Узбекистан і Камбоджа.

Зазначимо, що, навіть незважаючи на існування аналогічних рейтингів (як, наприклад, рейтинг Transparency International), потреба у новій методиці визначення корупційних ризиків залишається дуже важливою проблемою. Росія показала вкрай поганий результат у рейтингу Trancparency за 2013 рік, посівши 127-му позицію зі 177-ми країн.

Нагадаємо, 5 листопада повідомлялося, що Сбербанк Росії увійшов до п'ятірки найбільш непрозорих світових компаній за версією рейтингу "Прозорість у корпоративній звітності" (Transparency in corporate Reporting, TRAC).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram