ГоловнаПолітика

В Україні офіційно оголошено результати виборів

Газета "Голос України" опублікувала прізвища нових народних депутатів

В Україні офіційно оголошено результати виборів

Парламентська газета "Голос України" опублікувала результати позачергових виборів Верховної Ради. У виданні оприлюднено імена та прізвища 421 нардепа, якого Центральна виборча комісія визнала обраним на виборах 26 жовтня.

У Раду VIII скликання обрано 225 народних депутатів за партійними списками і 196 - у мажоритарних округах.

Партія "Блок Петра Порошенка" отримала 132 місця в новій Раді, "Народний фронт" - 82, "Самопоміч" - 33, Опозиційний блок - 29, Радикальна партія Олега Ляшка - 22, "Батьківщина" - 19.

У мажоритарних округах до Ради пройшли шість представників партії "Свобода", а також по одному представнику партій "Сильна Україна", "Заступ", "Воля" і "Правий сектор".

Також у Раду пройшли 94 самовисуванці.

У двох мажоритарних округах результати не встановлені. Зокрема, 10 листопада ЦВК зобов'язав окружні виборчі комісії №38 (Дніпропетровська обл.) і №63 (Житомирська обл.) перерахувати голоси протягом 15 днів.

У 27 округах (Донецьк, Луганськ, Крим) вибори Ради не проходили у зв'язку з тим, що українська влада втратила контроль над цими територіями.

Нові депутати повинні щонайпізніше через 20 днів подати в ЦВК документи про звільнення з роботи, що не сумісна з депутатським мандатом, або про відмову від представницького мандата.

Нагадаємо, 7 листопада ЦВК завершила підрахунок 100% протоколів із результатами виборів до Верховної Ради, що пройшли 26 жовтня.

У загальнодержавному багатомандатному окрузі партія "Народний фронт" Арсенія Яценюка набирала 22,14%, партія "Блок Петра Порошенка" - 21,81%, партія "Самопоміч" Андрія Садового - 10,97%, партія "Опозиційний блок" - 9,43%, Радикальна партія Олега Ляшка - 7,44%, партія "Батьківщина" Юлії Тимошенко - 5,68%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram