ГоловнаКультура

У Національному художньому музеї відбудеться дискусія про свободу в культурі

Дискусію проведуть у рамках проекту "Культура. Завтра"

У Національному художньому музеї відбудеться дискусія про свободу в культурі
Фото: ЦСМ

12 листопада в Національному художньому музеї відбудеться дискусія "Свобода - це..." про свободу в культурній сфері.

Як повідомляють організатори події, в дискусії візьмуть участь художник Влодко Кауфман, письменник і перекладач Андрій Бондар, філософ Володимир Єрмоленко, заступник директора НХМУ з виставкової діяльності Юлія Ваганова та випусковий редактор онлайн-видання про культуру "Коридор" Віра Балдинюк.

Учасники дискусії говоритимуть про свободу в культурній площині, зокрема про те, якими смислами змогли наповнити люди культури поняття свободи за минулий рік. Крім того, учасники спробують розібратися, мовчання і відмова від втілення актуальних тем є свободою, поразкою чи небажанням створювати кон'юнктурні проекти.

Бесіда відбудеться в рамках проекту "Культура. Завтра", що має на меті публічно обговорити складні теми і спільно працювати над стратегіями розвитку культури. Дискусії, лекції та круглі столи проекту проводитимуть двічі на місяць за участю культурних менеджерів, художників, журналістів і філософів з України, Білорусі, Туреччини, Грузії, Сербії та інших країн.

Відкрита розмова "Свобода - це..." відбудеться в залі №8 Національного художнього музею. Початок о 16:00. Нагадаємо, до кінця листопада в Нацмузеї триває виставка львівського художника Влодка Кауфмана "Свобода", яка має стати основою для майбутнього музею Майдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram