ГоловнаСвіт

На навчаннях НАТО відпрацює вторгнення "вороже налаштованої держави"

У маневрах в Естонії візьмуть участь майже 1,5 тисячі військових і цивільних фахівців

На навчаннях НАТО відпрацює вторгнення "вороже налаштованої держави"
Фото: www.president.gov.ua

В Естонії почалися штабні навчання сил швидкого реагування НАТО Trident Juncture.

Про це повідомляється на сайті Головного штабу Сил оборони країни.

Згідно зі сценарієм навчань, в Естонію вторгається армія "вороже налаштованої держави", після чого країна оголошує військовий стан і НАТО відправляє туди сили швидкого реагування.

В маневрах візьмуть участь майже 1,5 тисячі військових і цивільних фахівців з двадцяти країн - членів НАТО, повідомляє телеканал "Дождь".

6 листопада в Литві почалися навчання НАТО "Залізний меч 2014", в яких беруть участь понад 2,5 тисячі військових з дев'яти країн НАТО.

Минулого тижня стало відомо, що головнокомандувач сила НАТО в Європі Філіп Брідлав звернувся до Пентагону з проханням надати додаткові сили в зв'язку з безперервною російською загрозою. Американський генерал заявив, що посилена присутність сил альянсу потрібне в країнах Балтії, у Польщі та Румунії.

Нагадаємо, наприкінці жовтня на зустрічі з вищими офіцерами президент Росії Володимир Путін звинуватив НАТО у "спробі порушити сформований стратегічний паритет".

Нагадаємо, 5 вересня країни-члени НАТО на саміті в Уельсі погодили і прийняли план щодо посилення колективної оборони альянсу. Також вони домовилися про параметри створених сил швидкого реагування у відповідь на політику Москви.

В Організацію Північноатлантичного договору входить 28 країн. Одним з основних положень договору є положення про колективну самооборону (п'ята стаття) - напад на одну країну-учасницю НАТО є нападом на всі країни організації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram