ГоловнаСвіт

Ізраїль дозволив транзит продуктів із Гази на Західний берег

Ізраїльська влада хоче допомогти відновленню економіки Гази після бойових дій

Ізраїль дозволив транзит продуктів із Гази на Західний берег

Ізраїль дозволив транзит продукції палестинських фермерів із сектору Гази на окупований Західний берег річки Йордан.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Згідно із заявою ізраїльської влади, відновлення таких поставок спрямовано на відновлення економіки сектору Гази після бойових дій, що тривали з 7 липня по 26 серпня 2014 року.

Читайте: Влада Ізраїлю посилила заходи безпеки в Єрусалимі

Як зазначає Управління координації дій ізраїльського уряду на контрольованих територіях (в Газі, Юдеї та Самарії), на Західний берег річки Йордан відправлено 10 тонн огірків, а 9 листопада через Газу відвантажать тонну свіжої риби.

Ізраїль у 2007 році заборонив транзит з Гази. Міжнародна спільнота неодноразово закликала Тель-Авів і Каїр зняти економічну блокаду з Гази і допомогти у відновленні інфраструктури, зруйнованої за період бойових дій.

Нагадаємо, військова операція "Незламна скеля" тривала в секторі Гази з 7 липня по 26 серпня, коли Ізраїль і Палестина домовилися про нове перемир'я. Як основну мету заявлено припинення ракетного обстрілу ізраїльських міст з боку сектору Гази. Наземна фаза військової операції охоплювала майже половину території палестинського анклаву. В операції загинули понад 2100 палестинців і 69 ізраїльтян. Згодом палестинці оцінили вартість відновлення Гази у $7,8 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram