ГоловнаСвіт

Прем'єр Таїланду має намір скасувати воєнний стан у кількох районах країни

Тайська влада має намір поставити змордовану економіку на ноги

Прем'єр Таїланду має намір скасувати воєнний стан у кількох районах країни
Прают Чан-Оча
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Таїланду генерал Прают Чан-Оча, який свого часу очолив військовий переворот, має намір скасувати воєнний стан у низці районів країни, щоб покращити становище в туристичному секторі та допомогти економіці.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на заяву віце-прем'єра.

Туроператори неодноразово закликали уряд скасувати воєнний стан, щоб відновити імідж країни як популярного місця відпочинку і збільшити потік туристів, який у вересні 2014 року впав на 7% порівняно з минулим роком. Туристичний сектор становить близько 10% економіки Таїланду.

У жовтні голова уряду відхилив пропозицію туроператорів, посилаючись на небезпеку зриву його зусиль зі сприяння політичному примиренню. Однак віце-прем'єр Вісану Круенгам (Wisanu Krue-ngam) сказав журналістам, що тепер прем'єр-міністр готовий переглянути свою позицію. При цьому він не згадав термінів скасування воєнного стану.

Читайте: У Таїланді на туристів одягнуть ідентифікаційні браслети

Зараз Прают і тимчасовий уряд технократів намагаються поставити змордовану економіку на ноги. Минулого місяця мінфін Таїланду знизив прогноз зростання ВВП на 2015 рік із 5% до 4,1%.

Нагадаємо, в листопаді 2013 року в Таїланді почалися заворушення внаслідок конфлікту між урядом Їнглак Чиннават і опозицією через вимоги звузити виборчі права. Протистояння спричинило десятки жертв і завершилося 22 травня військовим переворотом. Тоді тайська армія ввела у країні воєнний стан. Також тоді запровадили цензуру в ЗМІ і комендантську годину, розпустили сенат, припинили дію конституції, заарештували знаних політиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram