ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Москві затримали 40 учасників Російського маршу, які виступають проти війни

Проведення Маршу російських націоналістів також планували в Києві

У вівторок, 4 листопада, в районі Любліно на південному сході Москви затримали близько 40 учасників Російського маршу, представників націоналістичної організації "Непримиренна колона", яка виступає проти війни і путінізму.

Про це йдеться в повідомленні організації в пабліку "Русский Сектор" у соціальній мережі "Вконтакте".

"...на Російському марші в Любліно затримано близько 40 учасників "Непримиренної колони", раніше затримали ще 2 людей", - зазначає повідомлення.

Правопорядок на Російському марші забезпечують наряди поліції, які супроводжують ходу вздовж усього маршруту, а також дружинники та представники козацтва. Після маршу не буде ні мітингу, ні концерту. Максимальне число учасників заходу, дозволене владою, становить 10 тисяч осіб.

Націоналістичні Російські марші проходять із 2005 року. Перша акція відбулася в центрі Москви. Традиційно в московській ході беруть участь кілька тисяч осіб. Торік аналогічні заходи відбулися в Санкт-Петербурзі, Новосибірську, Вологді, Красноярську, Іркутську і низці інших міст Росії.

Разом із Російським маршем у Любліно 4 листопада в Москві проходять ще кілька заходів, приурочених до Дня народної єдності. Наприклад: націоналістичне хода пройде вулицею маршала Василевського (район Щукіно). Крім того, ще одна хода о 14:00 за московським часом почалася на Тверській, де проходить акція "Ми єдині". Як повідомляє "Интерфакс", у ній беруть участь представники "Справедливої Росії", КПРФ і ЛДПР і прихильники "Єдиної Росії".

Нагадаємо, раніше проведення Маршу російських націоналістів також планували в Києві. Та як повідомляє кореспондент LB.ua, на марш ніхто не прийшов - окрім цікавих киян, які вирішили подивитися на обіцяних російських націоналістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram