ГоловнаЕкономікаБізнес

НБУ прирівняв жителів Криму до нерезидентів

Інвестувати в кримські підприємства заборонено

НБУ прирівняв жителів Криму до нерезидентів
Фото: Макс Левин

Національний банк України прирівняв мешканців Криму до нерезидентів України. Текст відповідної постанови Правління Нацбанку від 3 листопада 2014 № 699 оприлюднено на сайті регулятора.

"Установити, що... особа, місцезнаходження якої (зареєстрована/проживає) на території вільної економічної зони "Крим", прирівнюється до нерезидента; договори, укладені суб'єктами Криму із суб'єктами з місцезнаходженням на решті території України, є документами, які використовуються замість зовнішньоекономічних договорів", - йдеться в постанові.

Платежі з материкової території України на територію Криму або з території Криму на материкову територію України здійснюються в порядку, передбаченому нормативно-правовими актами Національного банку України для операцій з переказу коштів за межі України/в Україну.

При цьому інвестиції резидентів в об'єкти інвестиційної діяльності, розташовані або зареєстровані на території Криму, забороняються.

Постанова набирає чинності з дня, наступного після дня її офіційного опублікування.

Нагадаємо, 25 вересня Президент України Петро Порошенко підписав закон про створення у Криму вільної економічної зони. З 24 липня 2014 року Нацбанк увів надзвичайний режим роботи банків на Донбасі та в Криму, а з 15 вересня дозволив українським банкам приймати гривневі розрахунки, що надійшли з Криму, через іноземні банки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram