ГоловнаПолітика

Партія "ВОЛЯ" не задоволена "Самопоміччю" і створить у Раді своє об'єднання

"Самопоміч" не підтримала узгоджених мажоритарних кандидатів в окремих округах, а деякі її члени не відповідають люстраційним критеріям

Партія "ВОЛЯ" не задоволена "Самопоміччю" і створить у Раді своє об'єднання
Фото: Пресс-служба партии "Воля"

У новому парламенті представники партії "ВОЛЯ" сформують міжфракційне депутатське об'єднання або депутатську групу "ВОЛЯ", яка представлятиме інтереси партії в парламенті і буде діяти відповідно до рішень керівних органів партії.

Про це йдеться в Положенні про діяльність представників "ВОЛІ" у Верховній Раді VIII скликання, прийнятому на II Національних зборах партії "ВОЛЯ", що відбулися 2 листопада в Києві.

До міжфракційного об'єднання можуть увійти народні депутати, які поділяють принципи діяльності партії "ВОЛЯ" і тільки за рішенням Ради Партії за умови їхньої відповідності люстраційним критеріям, йдеться в Положенні.

Форму і зміст діяльності такого об'єднання або групи та ключові голосування визначають на спільному засіданні народних депутатів і ради партії "ВОЛЯ".

Національні збори визнали незадовільною співпрацю на позачергових виборах з Об'єднанням "Самопоміч", зокрема члени партії негативно оцінили порушення "Самопоміччю" рішень Перших позачергових Національних зборів партії "ВОЛЯ", непідтримання узгоджених мажоритарних кандидатів в окремих округах і невідповідність люстраційним і морально-етичним критеріям деяких активістів і членів "Самопомочі".

Водночас народні депутати, обрані за спільним із "Самопоміччю" списком, виконають узяті на себе зобов'язання про вступ у фракцію "Самопоміч" у парламенті, заявили у "ВОЛІ".

Народні депутати, яких "ВОЛЯ" делегувала у спільний із "Самопоміччю" виборчий список (Ірина Суслова, Андрій Немировський, Олексій Кузьменко та Руслан Солодовников), і Юрій Дерев'янко (в/о №87) підписали Меморандум людей "ВОЛІ" у Верховній Раді України, який передбачає: парламентський контроль за проведенням кадрової люстрації та створення Національного кадрового резерву; законодавче забезпечення державного фінансування політичних партій, обмеження виборчих фондів, заборону телевізійної і зовнішньої політичної реклами; виборча система за відкритими регіональними списками; можливість відкликання нардепів виборцями; забезпечення децентралізації влади.

Національні збори дообрали нових членів Ради партії - Ірину Суслову та Олексія Бонюка. Також у Раду партії входять Юрій Дерев'янко, Ольга Галабала та Сергій Таран.

З'їзд ухвалив рішення про участь партії в наступних місцевих виборах, висуваючи виборчі списки і своїх кандидатів від політичної партії "ВОЛЯ". Також "ВОЛЯ" активізує процес створення своїх районних і обласних організацій.

У роботі Національних зборів (З'їзду) партії "ВОЛЯ", скликаних за рішенням Ради партії, узяли участь 43 делегати з усієї України та 48 кандидатів у члени партії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram