ГоловнаПолітика

Прокуратура підозрює ватажка ЛНР у викраденні Савченко

Плотницькому допомагав громадянин РФ

Прокуратура підозрює ватажка ЛНР у викраденні Савченко
Игорь Плотницкий

Двох терористів із "Луганської народної республіки", Ігоря Плотницького і Олександра Попова (громадянина Російської Федерації), повідомлено про підозру.

Як йдеться на сайті прокуратури Києва, їх підозрюють у захопленні в заручники і викраденні старшого лейтенанта Збройних сил України Надії Савченко.

Під час досудового розслідування встановлено, що Ігор Плотницький на початку травня 2014-го за підтримки екс-лідера терористичної організації "ЛНР" Валерія Болотова створив і очолив незаконне збройне формування "Зоря". Згодом терориста оголосили "міністром оборони ЛНР".

17 червня Плотницький разом зі своїм поплічником Поповим та іншими бойовиками скоїв збройний напад на військовослужбовців 24 батальйону територіальної оборони "Айдар" Збройних сил України.

Під час протистояння терористам вдалося захопити в полон Надію Савченко. Її вивезли в Луганська та тримали в будівлі обласного військового комісаріату.

"Кілька днів терористи допитували полонену. Втім, як уже відомо з відео, викладеного в мережі YouTube, всі їхні спроби виявилися марними. Надія продемонструвала дивовижну мужність і незламність", - сказано в повідомленні.

Пізно ввечері 23 червня, з озброєним супроводом, у вантажному автомобілі "Газель" Надію Савченко вивезли з України.

Ігоря Плотницького та Олександра Попова звинувачують у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.2 ст.258 (терористичний акт) та ч.3 ст.332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що Надія Савченко побачила на ТБ і впізнала одного з її викрадачів. Ним виявився Плотницький, який зараз очолює терористичну організацію "ЛНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram