ГоловнаПолітика

ЦВК ретельно вивчатиме протоколи ОВК №50 з Єнакієвого

Копія протоколів, надана ЦВК одним з мажоритарників, відрізняється від тих, які подав окружком

ЦВК ретельно вивчатиме протоколи ОВК №50 з Єнакієвого
Фото: EPA/UPG

Центральна виборча комісія попередньо прийняла оригінальні протоколи про підсумки голосування на позачергових виборах до парламенту від ОВК №50 (м. Єнакієве Донецької області), де тепер є підозри щодо фальсификацій, однак вирішила ретельно їх проаналізувати у зв'язку з наявністю скарг.

Про це під час засідання заявив голова ЦВК Михайло Охендовський, повідомляє Укрінформ.

"Пропоную прийняти протокол відповідного виборчого округу (№50. - Ред.), але при цьому уважно ознайомитися з копією протоколів, наданих іншою стороною", - сказав він.

У свою чергу член Центрвиборчкому, куратор Донецького регіону Олександр Шелестов зазначив, що до комісії надійшла скарга представника одного з кандидатів-мажоритарників в ОВО №50 з доданою до неї копією протоколів дільничної виборчої комісії, дані яких відрізняються від наданих окружкомом.

Крім того, заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна висловила стурбованість, що на відповідному окрузі спостерігається велика різниця між даними щодо явки виборців на виборчих дільницях. Так, за її словами, на одній ОВК явка зафіксована на рівні 90%, а на сусідній - лише 12%.

Нагадаємо, станом на 29 жовтня Центрвиборчком прийняв оригінальні протоколи про підсумки голосування на позачергових виборах народних депутатів від 42 з 198 ОВК.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram