ГоловнаПолітика

МЗС запропонував Польщі скасувати візи для львів'ян

Малу прикордонну зону хочуть розширити до 50 кілометрів

МЗС запропонував Польщі скасувати візи для львів'ян

Міністерство внутрішніх справ почало переговори про розширення малої прикордонної зони з Польщею, жителям якої не потрібні візи, з 30 кілометрів до 50-ти. Якщо вони завершаться успішно, в цю зону потрапить і Львів, заявила заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль.

"Я недавно зустрічалася з послом Польщі в Україні, і ми з ним говорили про те, що ми підійшли до того моменту, коли можна було б збільшити малу прикордонну зону, у якій громадяни могли б подорожувати без віз на таку саму відстань в Польщу. Це зараз 30-кілометрова зона вздовж кордону. Йдеться про те, щоб збільшити її до 50 кілометрів. Тоді громадяни, які проживають у Львові, зможуть без віз подорожувати до Польщі", - заявила вона в ефірі телеканалу БТБ.

"Зараз ми говоримо про те, що поляки за рік приймають у себе близько мільйона українців. Природно, це число може значно збільшитися. І також ми будемо працювати з іншими країнами, з якими у нас є угоди щодо малого прикордонного руху", - додала вона .

Нагадаємо, що з 15 жовтня Польща посилила умови подачі документів на візи. Тепер обов'язково вимагають довідку з роботи, виписку з банку і гарантійний лист сторони, що приймає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram