ГоловнаСвіт

Президент Грузії назвав умови для зустрічі з Путіним

Маргвелашвілі заявив, що з недовірою ставиться до Росії

Президент Грузії назвав умови для зустрічі з Путіним
Георгий Маргвелашвили
Фото: http://www.mediaport.ua

Президент Грузії Георгій Маргвелашвілі заявив про готовність зустрітися з президентом РФ Володимиром Путіним.

Про це повідомляє в середу, 29 жовтня, агентство "Новости-Грузия".

За словами глави держави, зустріч відбудеться тільки, якщо на ній обговорюватиметься проблематика грузино-російських відносин.

"Ми пропонуємо Росії добросусідські і дружні відносини за умови відновлення територіальної цілісності і суверенітету нашої країни, і це ми готові обговорювати", - заявив президент Грузії в ефірі телеканалу "Рустави-2".

Маргвелашвілі розповів, що все-таки з недовірою ставиться зараз до Росії. На його думку, Грузія знаходиться під загрозою агресії з боку Росії і в умовах її окупації.

Читайте: Грузія ухвалила резолюцію зі звинуваченням Росії в агресії проти України

Минулого тижня прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков повідомив про готовність Путіна зустрітися з Маргвелашвілі, якщо Грузія сама виступить з такою ініціативою.

Нагадаємо, Тбілісі розірвав дипвідносини з Москвою після того, як Росія в серпні 2008 року визнала суверенітет Абхазії і Південної Осетії - двох автономій, що входили до складу Грузії і добивалися незалежності від неї ще до розпаду СРСР. Євросоюз не визнає незалежність Південної Осетії і Абхазії, заявляючи про підтримку територіальної цілісності і суверенітету Грузії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram