ГоловнаПолітика

БПП пропонує коаліції затвердити нову структуру армії

У складі ЗСУ створять п'ять підрозділів

БПП пропонує коаліції затвердити нову структуру армії
Фото: president.gov.ua

Партія "Блок Петра Порошенка" запропонувала "Народному Фронту" і "Самопомочі" в коаліційній угоді взяти на себе зобов'язання затвердити нову структуру Збройних сил.

У новій структурі передбачається створення п'яти підрозділів: Сил спеціальних операцій; Сил негайного реагування; Сил нарощування; Сил резерву; Сил бойового чергування.

Сили спеціальних операцій вестимуть розвідку та дії зі знищення (виведення з ладу) важливих державних і військових об'єктів супротивника, боротимуться з його диверсійно-розвідувальними силами і незаконними збройними формуваннями, братимуть участь в антитерористичних та інформаційно-психологічних операціях, організовуватимуть рух опору на окупованих територіях. Ці сили мають сформувати на базі частин спеціального призначення Сухопутних військ і Військово-морських сил ЗСУ, визначених сил авіації.

Сили негайного реагування прикриватимуть кордони, стримуватимуть, локалізуватимуть, ліквідуватимуть (нейтралізуватимуть) збройний конфлікт, забезпечуватимуть розгортання Збройних сил України у разі виникнення загрози збройної агресії. Ці сили мають сформувати на базі високомобільних десантних військ, морської піхоти, визначених сил авіації.

Сили нарощування призначені для підсилення (збільшення) бойового потенціалу Збройних сил України з метою ліквідації збройного конфлікту і відсічі збройній агресії.

Сили резерву призначені для територіальної оборони, оперативного обладнання території держави, виконання інших завдань з метою відновлення суверенітету і територіальної цілісності держави. У складі Сил будуть Діючий резерв (комплектується особами, які уклали контракт на проходження служби у військовому резерві) і Мобілізаційний резерв (комплектується військовозобов'язаними).

Сили і засоби бойового чергування призначені для виконання невідкладних завдань з управління військами (силами), ведення розвідки, відбиття ударів засобів повітряного нападу, контролю за дотриманням порядку використання повітряного простору України.

Передбачається також поступовий перехід до стандартів НАТО (STANAG); виведення з підпорядкування Мінінфраструктури Держспецтрансслужби і включення її до складу ЗСУ; збільшення грошового утримання військовослужбовців шляхом підвищення посадових окладів та окладів за військовим званням.

Нагадаємо, партія "Блок Петра Порошенка" також запропонувала "Народному Фронту" і "Самопомочі" в коаліційній угоді взяти на себе зобов'язання провести комплексну реформу правоохоронних органів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram