ГоловнаПолітика

100 російських вантажівок виїхали з Підмосков'я на Донбас

Україна не давала згоди на перетин свого кордону

100 російських вантажівок виїхали з Підмосков'я на Донбас
Архив
Фото: EPA/UPG

Автоколона з так званою російською гуманітарною допомогою для жителів Донбасу виїхала з Підмосков'я.

Як повідомляє ТАСС, кореспондент якого перебуває на місці подій, до складу колони входить близько 100 вантажних автомобілів. Вантаж на 1 тис. тонн, як заявляється, складається з продуктів харчування, медикаментів, питної води та будівельних матеріалів.

"Ми плануємо, що завтра ввечері колона буде в Ростовській області у населеному пункті Ковалівка. Далі ми будемо діяти за погодженням з МЗС і Червоним Хрестом", - сказав заступник глави МНС РФ Володимир Степанов.

Він додав, що протягом тижня російські автоколони доставлять до Луганської та Донецької області до 3 тисяч тонн гуманітарної допомоги партіями по тисячі тонн.

Крім того, за його словами, що у вівторок три повітряні судна додатково доставлять в Ростов-на-Дону гуманітарну допомогу. Там її перевантажать на машини.

За його словами, гуманітарні вантажі формувалися тривалий час "і суб'єктами РФ, і підприємцями".

Нагадаємо, Україна не давала згоди на перетин свого кордону "гуманітарним конвоєм" і висловила протест через намір РФ відправити черговий конвой.

Міжнародний Комітет Червоного Хреста не бере участі в організації чергового конвою з гуманітарною допомогою для жителів Донецька і Луганська, заявили в організації.

Це четвертий російський конвой з гуманітарною допомогою. За деякими даними, на зворотному шляху

вантажівки вивозять обладнання з українських заводів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram