ГоловнаПолітика
Спецтема
Выборы в Верховную Раду - 2014

Катеринчук заявив про масові факти підкупу виборців у 13 окрузі

Нардеп анонсував "Майдан" у Калинівці

Катеринчук заявив про масові факти підкупу виборців у 13 окрузі
Фото: ukrpartinform.com.ua

Нардеп Микола Катеринчук заявив про масові факти підкупу виборців і порушень членами дільничних комісій у 13 окрузі із центром у Калинівці (Вінницька область), де він балотувався.

"Центральна виборча комісія опрацювала зараз не більш ніж 50 відсотків бюлетенів з нашого округу. Окружна виборча комісія фактично застрягла на місці і не може працювати в нормальному режимі. До нас почала надходити інформація про факти підкупу людей напередодні голосування. Існують навіть цілі списки, за якими представники одного з моїх опонентів видавали по 200 гривень. Також ми вже повідомили засоби масової інформації про грубі порушення в протоколах: відсутні підписи членів комісій, відсутні результати голосування за кандидатів, не заповнено графи, де вписують результати прописом", - цитує Катеринчука його прес-служба.

"У мене є підстави говорити, що члени комісій свідомо йшли на порушення під час заповнення протоколів, оскільки отримували їх уже з мокрими печатками. Тому ми вже звернулися до правоохоронних органів з відповідними заявами, щоб вони оперативно відреагували на ці факти і притягнули винних до відповідальності", - наголосив депутат.

"Крім того, до нас надходить інформація про підкуп членів і голів виборчих комісій, які нібито отримували тисячі доларів за правильні протоколи і правильний підрахунок голосів. Люди обурені тими результатами голосування, які їм доступні зараз. Я навіть не виключаю, що вони можуть улаштувати місцевий Майдан, не погоджуючись з результатами виборів, і вимагатимуть притягнути до кримінальної відповідальності і тих, хто скуповував голоси, і тих, хто за гроші голосував за того чи іншого кандидата", - додав Катеринчук.

У системі "Вибори" станом на 14:00 відображено результати обробки 63% протоколів із 13 округу. Катеринчук іде другим з 40,2% голосів. Перший - самовисуванець Петро Юрчишин, у якого 47,2%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram