ГоловнаСвіт

Владна партія Іспанії опинилася в центрі нового корупційного скандалу

Іспанська прокуратура повідомила про арешт більш ніж півсотні чиновників

Представники владної в Іспанії "Народної партії", очолюваної прем'єр-міністром Маріано Рахоєм, вибачилися за своїх соратників на тлі великого корупційного скандалу.

Про це повідомляє euronews.

Іспанська прокуратура повідомила про арешт більш ніж півсотні чиновників, які обіймали високі посади в органах муніципальної та регіональної влади.

Розслідування почалося після того, як влада Швейцарії запідозрила іспанських чиновників у відмиванні грошей.

"Мені дуже соромно перед іспанцями. Я не можу і не збираюся уникати відповідальності за призначення Гранадоса на високі посади в партії і в уряді Мадрида", - заявила Есперанца Агірре, глава мадридського осередку владної партії.

Читайте: Корупція по-іспанськи

Франсиско Гранадас - один із найбільш високопоставлених затриманих: як екс-секретар "Народної партії" в Мадриді він упродовж кількох років обіймав другу за значущістю посаду в адміністрації Мадрида. За даними слідства, на його швейцарських рахунках виявлено понад €1,5 млн сумнівного походження.

Серед затриманих виявилися також шість мерів з Мадридського регіону Іспанії.

Нагадаємо, у 2013 році "Народна партія" також опинилася в центрі великого корупційного скандалу. Тоді мова йшла про зарубіжні рахунки, відкриті на ім'я колишнього скарбника "Народної партії" Луїса Барсенаса, про які іспанські податкові органи не знали. За версією слідства, іспанські будівельні компанії отримували вигідні контракти від депутатів владної партії в обмін на хабарі та "відкат", які переказували на зарубіжні рахунки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram