ГоловнаПолітика
Спецтема
Выборы в Верховную Раду - 2014

В Україні почалися вибори в парламент

У виборах беруть участь 29 партій

В Україні почалися вибори в парламент
Фото: Виталий Головин

В Україні з восьмої ранку почалися вибори у Верховну Раду.

Втім, першими почали голосувати українці в Австралії. У Канберрі опівночі за київським часом відкрилася дільниця при місцевому посольстві, о 2:00 ночі голосувати взялися українці в Японії та Кореї.

У виборах беруть участь 29 партій: Радикальна партія, "Солідарність жінок", Інтернет-партія, Опозиційний блок, "Народний фронт", "5.10", "Заступ", "Відродження", "Нова політика", "Єдина країна", "Сила людей", "Свобода", Національна демократична партія, КПУ, "Самопоміч", "Україна - єдина країна", "Правий сектор", "Україна майбутнього", Ліберальна партія, Партія зелених, "Зелена планета", Блок Порошенка, "Сила і честь", КУН, "Сильна Україна", "Батьківщина", "Громадянська позиція", Блок лівих сил, Громадянський рух.

Із 450 депутатських мандатів 225 дістануться тим, хто пройде в парламент за партійними списками. Решта призначені для депутатів, яких оберуть в одномандатних округах. Їхня кількість буде меншою за 225, оскільки вибори не відбудуться у всіх 12 кримських і севастопольських округах, а також у кількох округах на Донбасі.

Для того, щоб пройти в Раду, партіям необхідно подолати п'ятивідсотковий бар'єр. Після парламентських виборів в Україні буде сформовано новий уряд.

Дільниці зачинять о восьмій вечора, тоді ж оголосять перші результати екзит-полів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram