ГоловнаПолітика

Путін: у Мінську не домовлялися про вибори на Донбасі за українським законом

Російський президент знайшов у тексті документа лазівку

Путін: у Мінську не домовлялися про вибори на Донбасі за українським законом
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін заявив, що у мінських домовленостях не зафіксовано проведення виборів на Донбасі за українським законодавством.

"У мінських домовленостях сказано, що вибори на південному сході повинні відбутися в координації з українським законодавством. Не за українським законом, а в координації... Спеціально так було вибрано, тому що ніхто там не хоче проводити вибори за українським законодавством", - заявив він.

За словами Путіна, під час переговорів йшлося про дату проведення виборів на південному сході.

"Ми домовилися, що до 3 листопада необхідно провести вибори, а в останній момент змінили дату... Але з південним сходом ніхто не консультувався. На південному сході нам потім кажуть: вони нас знову обдурили", - зазначив він.

Нагадаємо, ЄС і США наполягають, що в мінських домовленостях зафіксовано проведення виборів на Донбасі за українським законодавством. "Вибори", які в "ДНР" і "ЛНР" оголосили на початок листопада, Захід не визнає і вважає порушенням домовленостей.

Пункт 9 Мінського протоколу свідчить, що сторони зобов'язалися "забезпечити проведення дострокових місцевих виборів відповідно до Закону України "Про тимчасовий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" (Закон про особливий статус)".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram