ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Держдумі відмовилися позбавляти водійських прав за їзду тротуарами

В РФ за два місяці кількість ДТП за участю пішоходів збільшилася на 34%

У Держдумі відмовилися позбавляти водійських прав за їзду тротуарами
Фото: obozrevatel.com

У Держдумі відмовилися розглядати ініціативу члена Громадської палати Дмитра Чугунова про позбавлення прав за їзду тротуарами.

Про це повідомляє сайт радіостанції "Говорит Москва" з посиланням на члена комітету Держдуми у справах транспорту Олега Нілова.

"Я не знаю, як він може звернутися в комітет з ініціативою. Це те саме звернення простого громадянина, тому ми не розглядали такої ініціативи. І думаю, навряд чи розглянемо", - сказав Нілов.

На думку члена думського комітету, таке покарання було б надмірним. "Спочатку ми мусимо пройти весь шлях підвищення відповідальності за це порушення. А якщо це не вплине, то можна думати про наступний етап", - підкреслив він.

Читайте: У будівлі Держдуми невідомий намагався зламати банкомат

Раніше повідомлялося про те, що член Громадської палати Дмитро Чугунов звернувся до комітету Держдуми з питань транспорту з ініціативою на півроку позбавляти прав водіїв, що виїжджають на тротуар.

Зараз водії, що їздять тротуарами, виплачують штрафи в розмірі двох тисяч рублів ($50). За офіційною статистикою ДІБДР, з 1 серпня по 1 жовтня 2014 року в РФ кількість ДТП за участю пішоходів збільшилося на 34%. При цьому кількість загиблих зросла на 45%. У Громадській палаті вирішили, що ці цифри пов'язані з проблемою виїзду на тротуари.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram