ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Невідомий почав стрілянину в будівлі парламенту Канади (оновлено)

Поліція Оттави розшукує підозрюваних

Невідомий чоловік відкрив стрілянину по солдатах почесної варти біля національного меморіалу в столиці Канади Оттаві, після чого проник у будівлю парламенту, де зробив не менше двох пострілів, після чого співробітники поліції його вбили.

Про це повідомив у своєму Twitter канадський парламентарій Бернар Троттьє, передає РИА Новости.

Фото: EPA/UPG

Як повідомляє агентство Рейтер, прем'єр-міністра Канади Стівена Гарпера евакуювали з парламенту в Оттаві після того, як невідомий почав стрілянину по солдатах почесного караулу біля військового меморіалу канадцям, загиблим у роки Першої світової війни. Одного з військовослужбовців було поранено.

Канал CBC передає, що очевидці бачили, як підозрюваний утік до будівлі з двоствольним дробовиком. Потім він, погрожуючи водієві автомобіля, витягнув його з машини та під'їхав до будівлі парламенту, вистріливши там не менш як два рази.

Поліція Оттави, між тим, повідомляє про кількох підозрюваних у стрільбі в будівлі парламенту, їх зараз розшукують.

Як повідомляє агентство AFP, ймовірний спільник раніше застреленого злочинця перебуває на даху будівлі парламенту. Зараз з будівлі чути звуки пострілів, зазначає Рейтер. У зв'язку з інцидентом федеральна поліція Канади порадила громадянам, які перебувають у центрі столиці, триматися подалі від вікон і дахів.

Фото: EPA/UPG

Загалом було три епізоди зі стріляниною - біля меморіалу, всередині парламенту, а також біля торгового центру Rideau Centre.

Інцидент стався на тлі підвищення в Канаді рівня терористичної загрози. Днем раніше канадські поліцейські застрелили чоловіка, який збив на своєму автомобілі двох військовослужбовців. Один із них згодом помер від отриманих травм.

Імовірно, ці випадки можуть бути пов'язані з приєднанням Канади до міжнародної коаліції з боротьби з бойовиками "Ісламської держави". 8 жовтня парламент схвалив участь країни у військовій операції проти бойовиків ІД в Іраку. Наступного дня стало відомо про причетність десятків канадців до діяльності екстремістів у Сирії та Іраку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram