ГоловнаПолітика

Україна вимагає від ОБСЄ взяти під контроль увесь кордон із РФ

Росія активізувала перекидання найманців і озброєння

Україна вимагає від ОБСЄ взяти під контроль увесь кордон із РФ
Фото: podrobnosti.ua

Україна наполягає на розширенні присутності спостерігачів ОБСЄ на кордоні з РФ на територіях, тимчасово непідконтрольних українській владі.

Про це повідомив спікер інформцентру РНБО Андрій Лисенко на брифінгу.

Така вимога, за його словами, спричинена постачаннями живої сили, озброєння і боєприпасів із Росії через ділянки кордону, які контролюються терористами.

Контроль ОБСЄ, на думку України, слід установити в пунктах пропуску "Волошине", "Новошахтинськ", "Куйбишеве-Маринівка (укр.)", "Куйбишеве-Дякове (укр.)", "Матвіїв Курган", "Весело-Вознесенська", "Гуково-Червона Могила", "Донецьк-Краснодарський(укр.)", "Донецьк-Північний (укр.)", "Успенська", "Олексієво-Тузлівка", "Нижній Швирів", "Єлань", "Можаївка", "Титівка", "Шияни", "Авілова-Федорівка", "Шрамко".

Крім того, за словами Лисенка, Україна вітає факт направлення двох перших безпілотників для потреб Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Донецькій області після трьох місяців зволікань. До кінця жовтня кількість спостерігачів ОБСЄ в зоні АТО має зрости до 150 осіб.

Нагадаємо, про активізацію процесу перекидання з Росії на територію Донбасу озброєння, особового складу і військової техніки повідомив вранці і координатор групи групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram