ГоловнаСуспільствоПодії

У Луганській області нарахували три міні-ЛНР

Загони Козіцина, Дрьомова та Мозгового бойовики з Луганська не контролюють

У Луганській області нарахували три міні-ЛНР
Фото: rambler.ru

У Луганській області утворилося щонайменше три терористичні організації, непідконтрольні або опозиційні до "Луганської народної республіки".

Підрахувати кількість альтернативних "республік" у Луганській області спробував "Слон".

В Антрациті відділилися донські козаки Миколи Козіцина. Всередині вересня вони проголосили себе козацькою станицею, а потім назвалися Луганською народною демократичною республікою. Координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук стверджує, що козаки з базою в Антрациті також контролюють Свердловськ та Ровеньки і називають себе "Козацькою народною республікою". Козаки також контролюють Красний Луч.

Не визнає влади ЛНР господар Стаханова Павло Дрьомов, якого підтримують бойовики Первомайська. У Луганській ОДА заявляли, що стахановські і первомайські бойовики створили "31 округ війська Донського". Цією групою керують, окрім Дрьомова, самопроголошений мер Первомайська Євген Іщенко, колишній мер Стаханова Сергій Живлаков і якийсь російський кримінальник на прізвисько "Малиш".

Також в опозиції до ЛНР перебуває Олексій Мозговий, чий загін контролює Алчевськ. Тимчук повідомляв, що загони Мозгового вступають у збройні сутички з "еленерівцями".

У ДНР суперечки тривають здебільшого у верхівці, зазначає видання, та окремі республіки там наразі не створюються.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram