ГоловнаПолітика

Порошенко проведе нараду про відновлення контролю над кордоном

Прикордонникам також доручено відновити контроль над східними межами

Порошенко проведе нараду про відновлення контролю над кордоном
Фото: twitter.com/APUkraine

Президент Петро Порошенко найближчими днями проведе в Одесі нараду, присвячену боротьбі з контрабандою та відновленню контролю над кордоном.

"Днями на цю тему я проведу серйозну нараду в Одесі", - сказав він під час відвідування навчального центру Держприкордонслужби в селищі Оршанець поблизу Черкас, інформує "Інтерфакс-Україна".

За його словами, захист державного кордону не зводиться тільки до питань військової безпеки. "Дуже важливим завданням є боротьба з контрабандою", - сказав Порошенко, додавши, що останнім часом прикордонники демонструють позитивні зрушення з цього питання.

Також Порошенко повідомив, що найближчим часом проведе нараду з керівним складом Державної прикордонної служби України щодо контролю над кордонами.

"Днями у нас відбудеться зустріч з усім керівним складом прикордонної служби, де ми поставимо чіткі завдання. Ми повинні також провести ефективні переговори з керівництвом прикордонної служби РФ для того, щоб забезпечити відновлення роботи українських пунктів пропуску на ділянці, захопленій терористами, з питань відновлення контролю на українських кордонах, питань координації з ОБСЄ", - сказав він.

Порошенко нагадав, що це питання обговорювалося під час його візиту до Мілана, де була домовленість про таку зустріч прикордонних відомств.

За словами Порошенка, ЄС ніколи не відкриє свої кордони для України, якщо східні рубежі країни не стануть "надійним бастіоном" не тільки для інтервентів, а й для ввезення наркотиків, контрабанди та нелегальної міграції.

Нагадаємо, як заявляв раніше Порошенко, на зустрічі в Мілані досягнули домовленості, що прикордонні відомства України та Росії цього тижня обговорять відновлення роботи прикордонпункту "Ізварине" в Луганській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram