ГоловнаПолітика

Верховна Рада розгляне голосування для бійців АТО

На понеділок заплановане позачергове засідання парламенту

Верховна Рада розгляне голосування для бійців АТО
Фото: https://www.facebook.com/iryna.gerashchenko

Верховна Рада на позачерговому засіданні 20 жовтня розгляне законопроект №5157 про включення до уточнених списків виборців військовослужбовців, які виконують завдання за призначенням у місцях тимчасового перебування підрозділів на території Донецької та Луганської областей.

Про це йдеться в порядку денному засідання Ради. Відповідно до законопроекту, документом, який підтверджує українське громадянство військових для отримання бюлетеня, пропонують вважати паспорт громадянина України, службове посвідчення або військовий квиток.

Також документ пропонує залучати на позачергових парламентських виборах Службу безпеки України і Збройні сили для забезпечення охорони під час транспортування виборчої документації в Донецьку та Луганську області та з них.

Законопроект передбачає право Центральної виборчої комісії погашати невикористані виборчі бюлетені шляхом знищення їх підприємством-виробником.

Щоб заощадити бюджетні кошти, пропонують виключити положення про необхідність опублікування в друкованих ЗМІ окремих відомостей (зобов'язавши при цьому Центрвиборчком оприлюднити їх на своєму сайті) і не поширювати дію закону про державні закупівлі на послуги підтримання, обслуговування та модифікації Єдиної інформаційно-аналітичної системи "Вибори" або її складових підсистем.

Нагадаємо, ЦВК закликає Раду прийняти на позачерговому засіданні законопроект №5157.

Позачергові парламентські вибори пройдуть 26 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram