ГоловнаПолітика

Умови утримання Савченко в центрі психіатрії - як тортури, - адвокат

Українську льотчицю позбавляють сну і забороняють писати листи

Умови утримання Савченко в центрі психіатрії - як тортури, - адвокат
Фото: Скрин-шот с YouTube, канал LifeNews

Адвокати заарештованої в Росії Надії Савченко розцінюють як тортури умови її утримання в Державному науковому центрі соціальної та судової психіатрії ім. В.П. Сербського. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав адвокат Ілля Новіков.

"У Надії Савченко тільки-но був мій колега адвокат Микола Полозов. Новини кепські. По-перше, навіть на офіційних "адвокатських" побаченнях розмова з нею відбувається тільки через скло по телефонній слухавці, її відкрито слухає пузатий полковник. Говорити тільки по-російськи. Жодних паперів не передавати і не показувати. Це грубо порушує навіть ті куці правила, які є в Росії для адвокатських побачень", - пише Новиков.

Однак більше його турбує те, що Савченко позбавляють сну.

"Спить вона з увімкненим світлом і відчиненими дверима камери, в яку всю ніч дивиться охоронець. Це ще не ягідки каральної психіатрії, але вже цілком квіточки. Спати нормально їй фактично не дають", - написав адвокат.

Сьогоднішня зустріч була першою в центрі судової психіатрії, умови для зустрічі з адвокатом для його підзахисної створено жахливі.

Микола Полозов зі свого боку зазначив, що слідчий Слідчого комітету Росії вимагає від Савченко відмовитися від адвокатів, їй забороняють писати не тільки листи, а й готувати папери до суду.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України скерувало ноту протесту МЗС Росії у зв'язку із запроторенням українського офіцера Надії Савченко в центр судової психіатрії до засідання Басманного районного суду Москви, призначеного на 11 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram