ГоловнаПолітика

Кабмін затвердив план відновлення Донбасу

Заходи проводитимуть тільки на звільнених від бойовиків територіях

Кабмін затвердив план відновлення Донбасу
Фото: Макс Левин

Уряд на засіданні в четвер затвердив план заходів з організації відновлювальних робіт на пошкоджених (зруйнованих) об'єктах соціальної та транспортної інфраструктури, у житловому фонді та в системі життєзабезпечення на території Донецької та Луганської областей.

Про це повідомляє прес-служба віце-прем'єра Володимира Гройсмана.

За словами віце-прем'єра, планом передбачено, зокрема, розробити й ухвалити урядові акти, необхідні для оперативного вирішення питань відновлення життєдіяльності Донбасу; обстеження, проектування, визначення пошкоджених об'єктів, що вимагають першочергового фінансування, можливість спрощення процедур затвердження проектної документації та порядку виконання відновлювальних робіт на автодорогах та ін.

«Це чіткий план, за яким ми будемо діяти найближчим часом у питаннях відновлення життєдіяльності на відповідних територіях Донецької та Луганської областей, звільнених від терористів. Він передбачає визначення обсягів руйнувань, здійснення обстеження пошкоджених будівель, формування джерел фінансування. Усі ці питання ми повинні визначити до кінця року. Центральна та місцева влади мають спільно працювати над реалізацією відновлювальних заходів», - зазначив віце-прем'єр.

Нагадаємо, в серпні прем'єр Арсеній Яценюк оцінював затрати на відновлення Донбасу у $8 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram