ГоловнаПолітика

Петренко обіцяє почати люстрацію через 10 днів

Першими звільнять чиновників з вищих органів влади

Петренко обіцяє почати люстрацію через 10 днів
Фото: Макс Левин

Через десять днів в Україні розпочнеться так звана "трудова люстрація", під час якої автоматично буде звільнено керівників державних органів влади та силових структур, які займали свої пости при президентові Вікторі Януковичу. Про це заявив у середу на прес-конференції міністр юстиції Павло Петренко.

"Трудова люстрація стосується тих осіб, які займали вищі керівні посади під час режиму Януковича. Вони потрапляють під звільнення протягом десяти днів з моменту набрання чинності закону "Про очищення влади", - цитує міністра Укрінформ.

Голова Мін'юсту уточнив, що керівники державних органів влади будуть проходити перевірку у своїх кадрових службах, після чого прийматиметься рішення про можливість їхньої подальшої роботи або звільнення із забороною протягом десяти років обіймати відповідні посади.

Нагадаємо, сьогодні, 15 жовтня, було опубліковано закон "Про очищення влади". Документ з'явився в газеті "Голос України". Згідно з прикінцевими положеннями, закон набуває чинності на наступний день після його опублікування. Журналісти виявили, що в опублікованому законі розширено перелік посад, які підлягають люстраційній перевірці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram